jueves, 20 de mayo de 2010

Jornades Antipatriarcals, AlacantJORNADES ANTIPATRIARCALS

"REVOLUCIÓ AL COS, AL LLIT, A LA CASA I A LA PLAÇA"


Amb aquestes jornades es pretén fer una reflexió col.lectiva al voltant de les arrels patriarcals que ens impedixen el desenvolupament integral. Entenem què és un problema de tots i totes ja que l'estructuració social al voltant dels gèneres impossibilita que el desig recorrega lliurement els nostres cossos. En aquests dos dies farem un anàlisi tant des components patriarcals que són dins nostre com de les estructures bàsiques que ho sustenten. Intentarem clarificar els mecanismes d'interiorització d'un sistema que ens mutila física i emocionalment, i que ens fa cómplices de la perpetuació i reproducció del sistema.
Perquè volem ser més lliures i sabem que ho podem ser, vine a reflexionar i buscar estratègies per combatre el sistema patriarcal des de les arrels.

ACTIVITATS:

DISSABTE 22 DE MAIG

HORT COMUNITARI DE CAROLINES (C./ Julio Antonio cantonada amb C/ Jacinto Maltes. Barri Carolines)

10-14 Hores. Tallers de gènere i debat

14:30 Hores. Dinar de Cabasset

17:OO H. Xarrada, " Els orígens del Patriarcat"

La xarrada "Els orígens del Patriarcat" té com a objectiu desentranyar com es varen posar les bases d'aquest sistema d'opressió. Es pretén tanmateix visibilitzar que no sempre va existir i que sempre han hagut grups lluitant per la seva desaparició. Intentaré fer visibles els diferents components socials responsables de la reproducció i interiorització dels valors patriarcals, ficant especial atenció a l'educació, la criança, la sexualitat, i tots els components que formen part de la socializació. Una volta veus clar com ens han desposeït de la capacitat d'estimar i sentir i viure el plaer, desposeït de la capacitat d'autorregulació, la ràbia surgeix amb força per aconseguir tornar de nou al ventre matern i renàixer amb totes les capacitas restablertes per sentir l'autoregulació com a eix central de la vida. La revolució antipatriarcal passa per recuperar els cossos i lluitar amb força per destruir les arrels del patiment social fonamental que és la despossessió de les nostres vides mitjançant la repressió del desig primigeni.LOCAL "8 Y MEDIO" Plaza Santa Teresa 15, junto Panteón de Quijano

20.00 H. Projecció de la Pel.lícula "Antonia´s Line"

22.30 H. Festa Súper-Perraka (Projeccions, Concerts, Música,...)

No hay comentarios:

Publicar un comentario